L'Associació de Càmpings de Girona ha aprovat crear una fundació que impulsi projectes a l'entorn de les malalties finals. El president de l'entitat, Miquel Gotanegra, ho ha anunciat en el transcurs de 'La nit dels càmpings gironins' celebrada aquest dijous. L'objectiu de la Fundació Càmpings de Girona és investigar i donar suport als infants amb malalties i a les seves famílies. Gotanegra ha qualificat la proposta com "un projecte engrescador" que reafirma "el compromís" que tenen "amb la societat i, en especial, cap als col·lectius més vulnerables". L'assemblea dels càmpings gironins ja ha aprovat el projecte que se centrarà en finançar projectes d'investigació i tractament de malalties infantils que es facin a Catalunya. A més, als nens i a les seves famílies se'ls oferiran estades en càmpings dins un projecte de "vacances per a tothom".

L'Associació de Càmpings de Girona ha organitzat aquest dijous el primer congrés Girocamping Pro, que va acollir més de 400 professionals i 250 estudiants a l'Auditori de Girona. L'objectiu principal de la trobada era donar eines als associats per innovar i escalar posicions en el sector turístic. A més però, l'entitat ha presentat en societat aquest nou projecte solidari.

Durant l'acte de clausura del congrés, el que es coneix com a 'La nit dels càmpings gironins', Miquel Gotanegra ha detallat que volen contribuir a conscienciar sobre aquesta problemàtica. Fins ara, alguns establiments ja tenien en marxa projectes solidaris i ara se sumaran al projecte de la Fundació Càmpings de Girona.

El sector ha aprofitat el congrés per tornar-se a reivindicar com a motor econòmic. Els establiments gironins estan situats entre els tres primers destins de càmping a Europa amb un total de 132.500 places d'allotjament, el que suposa entre 9 i 10 milions de pernoctacions anuals. L'impacte econòmic total que estimen és de 400 milions d'euros (MEUR) anuals a més d'uns 7.000 llocs de treball directes.

La fundació destinada a malalties infantils respon a "una problemàtica" que els preocupa "molt", segons ha subratlllat Miquel Gotanegra. Per això, han decidit "enfocar-hi els esforços" amb aquesta nova proposta.

El Solmar de Blanes, distingit

La trobada de l'Associació de Càmpings de Girona va tornar a servir per homenatjar un dels seus membres. En aquesta ocasió, s'ha entregat el premi Jaume Genover a Joaquim Ribas, propietari del càmping Solmar de Blanes (Selva). Ribas va entrar en el negoci el 1969 quan va convertir un espai de 8.000 metres quadrats en un càmping. Actualment, el Solmar compta amb 72.000 metres quadrats i un centenar de treballadors.