L'Ajuntament de Girona millorarà les voreres d'onze barris de la ciutat en els propers tres mesos. Les actuacions es faran als barris de Pont Major, Montjuïc, Pla de Palau-Sant Pau, Domeny, Vila-roja, Devesa-Güell, Mas Catofa, Montilivi-La Creueta, Eixample, Mercadal i Pedreres-Fora Muralla. Les tasques consistiran, principalment, en l'arranjament i adequació dels paviments existents, molts dels quals es troben en mal estat per l'ús diari. En alguns casos, a més, les obres es complementaran amb el condicionament dels escocells dels arbres.

La setmana passada es va començar a treballar als barris de Pont Major i Montjuïc. En el primer es treballa en la vorera del carrer Ramon Llull, en el tram entre el passeig de Sant Joan Bosco i el carrer de l'Illa de Formentera. A Montjuïc, en canvi, s'acabarà el tram de vorera de l'escala del passatge dels Fossats, entre el carrer d'Àngela Bivern i de Peius Pascual. En ambdós casos es tracta d'accions que s'executaran amb les accions d'experiència laboral subvencionades pel Servei Públic d'Oupcació de la Generalitat, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu.

Les properes accions previstes en els treballs del pla d'ocupació es faran als barris de Pla de Palau-Sant Pau i Domeny. Concretament, al Pla de Palau es farà una actuació en un dels itineraris per anar a l'escola Marta Mata i s'arranjarà la vorera del carrer de Josep M. Pagès i Vicens, en el tram entre el carrer Emília Xargay i el d'Avel·lí Artís i Gener «Tísner». A Domeny també es farà una acutació a prop de l'escola, dins les propostes d'intervenció i gestió de l'espai de l'estudi del camí escolar.

A banda d'aquestes tasques previstes en el pla d'ocupació, ja s'ha començat a actuar en les darreres setmanes a les voreres del carrer de Santa Clara, al Mercadal, i a la cruïlla del carrer Joan Maragall amb la ronda Sant Antoni Maria Claret.

Durant el proper trimestre es treballarà també en una de les voreres de l'inici de la pujada del Grup Vila-Roja i en les voreres del carrer de Josep Viader i Moliner, al barri de la Devesa-Güell, en el tram comprès entre el carrer de l'Illa i el carrer dels Remences.

A més, està previst que en els propers dos mesos s'iniciïn tres projectes inclosos en els pressupostos de 2017: els rebaixos a les voreres del carerr del Puig d'Adri, al barri de Mas Catofa; l'arranjament de la cruïlla de l'avinguda de Montilivi amb el carrer de Sant Salvador d'Horta, a Montilivi-la Creueta, i la pavimentació de la vorera del carrer de Julià de Bolívar a Les Pedreres-Fora Muralla.

Pel que fa als projectes urbanístics que s'han de redactar en els propers mesos, n'hi ha dos que també estan relacionats amb les voreres: un és la redacció del projecte de creació de voreres a la zona del polígon de l'Avellaneda, i l'altre consistirà en l'ampliació de les voreres a la travessera de Santa Eugènia.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, ha indicat que l'objectiu d eles actuacions és millorar la mobilitat diària dels veïns de la ciutat.