La magistrada del jutjat Penal número 1 de Girona ha condemnat a una multa d'uns 990 euros als pares que van conviure amb el seu fill de 8 anys mort a casa seva durant més d'un mes. La jutge els considera autors d'un delicte d'homicidi per imprudència menys greu, amb un agreujant de parentesc.

Per aquest motiu la pena que els imposa és pagar una multa de tres euros al dia durant onze mesos. I si no paguessin aquesta quota durant dos dies, això representaria un dia de privació de llibertat. A més, se'ls imposa el pagament dels costos processals, també els de l'acusació particular.

El fiscal demanava tres anys i mig de presó pel matrimoni Hopkins amb un agreujant de la responsabilitat criminal de parentesc. La família durant el judici va explicar que cuidaven el seu fill amb la medicina tradicional i alternativa. La decisió del jutge sobre el matrimoni Hopkins s'ha donat a conèixer quan falta un dia perquè es compleixin els dos anys de la troballa macabre del cadàver en un pis de Girona.

La sentència no és ferma i s'hi pot interposar un recurs d'apel·lació al jutjat penal per tal que ho resolgui l'Audiència Nacional durant els propers deu dies.

L'advocat dels pares, Christian Salvador, va valorar ahir la sentència a l'ACN com a «justa» i va avançar que no presentaran recurs.

En l'argumentari de la jutge s'assegura que no queda acreditat que el nen de 8 anys patís una crisi asmàtica de gravetat però sí que explica que «en no haver estat tractat, va contribuir o va ser la causa directa» de la mort de Caleb.

I afegeix que qualfica l'homicidi imprudent de «menys greu» perquè el que ha quedat acreditat és que malgrat que el nen hagués estat saludable i després hagués patit l'atac, els pares no van anar a cap especialista.

També destaca que el fet que els pares convisquessin amb el cadàver i malgrat «resulti inusual i hagi tingut molta repercussió mediàtica» és un fet que «no és rellevant ni té cap retret pel dret penal».