Les obres al parc Central de Girona ja afecten la part més gran de la llosa. Es tracta de l'espai comprès entre l'entrada de l'estació del TAV i la plaça d'Europa. Les màquines han començat a fer les actuacions necessàries per fer-hi passar canonades en uns treballs que es calcula que duraran uns dos mesos i que no són tan complexos com a la zona sud. En aquest altre punt, entre l'estació i la plaça Joan Brossa, hi havia més estructures i edificacions a superar. També tot l'espai dels taxis.

La zona sud, a tocar del barri Devesa- Güell, està pràcticament llesta i s'han edarrerit perquè l'Ajuntament va demanar unes modificacions en elements com els punts de llum i el paviment del vial dels taxis i va caler aprovar els canvis en el projecte.

A la part nord, Adif havia assumit el compromís d'iniciar els treballs el 15 d'octubre. I ha complert. Ho havia anunciat en una reunió a diferents bandes entre el mateix organisme estatal, l'Ajuntament i l'empresa encarregada dels treballs com a adjudicatària, Copcisa. En aquesta zona les tasques han de ser més senzilles perquè el terreny és tot llis sense quasi cap obstacle. En paral·lel s'ha estat treballant a consolidar les sortides d'emergència.

Sorolls de nit

Mentrestant, unes altres obres que s'estan portant a terme a la zona, continuen afectant el descans dels veïns. Es tracta d'uns altres treballs encarregats per Adif a l'empresa Comsa i que han de servir per aixecar les vies del tren convencional i millorar l'accessibilitat dels usuaris. Els treballs es fan 24 hores al dia i a la nit el soroll és molt estridient i afecta els veïns més propers de l'Eixample i també els de Sant Narcís.