L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), va qualificar ahir «d'incoherent» que el regidor no adscrit del PDeCAT, Josep Valentí, aprovés els comptes generals de 2015 en el ple del setembre de 2016 (quan era de CiU) i no demanés, «com fa ara, incloure la justificació de despeses dels grups».

Aquesta setmana s'ha sabut que cap grup municipal havia justificat els 94.395 euros de les assignacions que havien rebut els grups del 2015 i 2016. La situació es va exposar en l'última Comissió de Comptes en vista al ple del setembre on s'han d'aprovar. Els anteriors comptes s'havien aprovat sense les justificacions i, ara, Valentí va dir que no podia votar-hi a favor si no tenien les justificacions de les despeses dels grups. A més, els edils no adscrits van demanar veure els expedients i les despeses. Finalment, els grups ja han presentat les justificacions.

Tot i això, Valentí va retreure dijous a l'alcalde que, com a batlle, era ell qui havia «d'obligar tots els partits a justificar les despeses» quan tocava. Sobre el fet que l'ara no adscrit llavors formés part de CiU i no digués res, Valentí va afegir que un dels motius pels quals van marxar de CiU va ser que no els havien mostrat «els números».

Ahir, l'Ajuntament va replicar Valentí recordant-li que el setembre de 2016 es van aprovar els comptes de 2015 sense les justificacions de les despeses dels partits i amb el vot de Valentí: «Curiosament o "incoherentment" el Sr. Valentí va aprovar els comptes generals del 2015 i no va demanar en cap cas, com fa ara, incloure la justificació de despeses dels grups».

En paral·lel, el consistori va assegurar que «de cap manera volem entrar en qüestions internes i personals dels partits» i, afegien, el «Sr. Valentí sabrà perquè va abandonar en el seu moment el grup municipal de CiU i les raons que en el seu moment el van portar a votar favorablement la memòria dels comptes municipals malgrat que no inclogués la justificació dels grups municipals». A més, van afegir que «la responsabilitat de l'Alcalde és assegurar que al ple de setembre com a molt tard, es presenten els comptes generals municipals i, per tant, actuar amb la màxima transparència, i en tot cas la responsabilitat dels regidors és d'aprovar-los o no», van reblar.