L'Ajuntament de Girona endurirà en les properes setmanes les mesures contra els bars conflictius de la ciutat que incompleixen les ordenances municipals, sobrepassant l'horari d'obertura o posant la música massa alta, i que després de pagar la multa tornen a reincidir en les infraccions. Els veïns en són els més afectats i el pla de xoc del consistori consistirà a reduir l'horari d'obertura i l'espai de les terrasses a aquests establiments que se saltin la llei. En total hi hauria una desena de locals conflictius i es començaria a aplicar el pla a almenys cinc d'ells, va avançar Ràdio Girona Cadena Ser.

Arran de les reiterades denúncies dels veïns, el consistori aplicarà en les pròximes setmanes un pla de xoc contra els establiments que incompleixen reiteradament les ordenances. Es tracta de locals en diferents punts de la ciutat, generalment reincidents als quals fns ara, se'ls sancionava però a vegades, davant la multa, els establiments pagaven l'import i es tornaven a saltar la llei. Per això, a partir d'ara, l'Ajuntament aplicarà mesures com reduir-los els horaris i les taules i cadires. «Crec que el que més dol als establiments és la reducció d'horaris i de taules i cadires» perquè, a vegades, davant una sanció, els és igual i pensen que ja ho recuperaran, va assegura el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, en declaracions a l'emissora. Segons l'edil, la majoria d'aquests bars incompleixen l'horari d'obertura o posen la música massa alta. Així, s'obriran expedients i, als reincidents, s'actuarà amb «la màxima contundència» i els serveis jurídics determinaran la sanció. La mesura es començaria a aplicar a almenys cinc dels deu locals conflictius .

L'ordenança reguladora

Les mesures estan incloses en l'ordenança que regula «les condicions d'instal·lació, funcionament i intervenció de determinats establiments públics dedicats a la restauració, espectacles i/o activitats recreatives i les seves terrasses». Les infraccions -com ocupar espai sense llicència, incomplir l'horari, col·locar elements no autoritzats provocar molèsties acústiques, entre altres- comencen sent lleus i comporten multa de fins a 150 euros. A partir de la primera i segona reincidència passen a ser greus (o molt greus) si se segueixen succeint, i amb una sanció que pot arribar fins als 900 euros i que, a més, pot comportar la suspensió, denegació o reducció de la llicència.