El grup d'ERC-MES de Girona ha proposat que l'empresa municipal Vivendes de Girona torni a fer promocions d'habitatge en règim de lloguer. Així ho va expressar el regidor republicà Martí Terés en la darrera junta general de l'entitat, a la qual van assistir tots els grups municipals.

En un context d'augment dels preus de lloguer i manca d'oferta de pisos, Terés va defensar que la construcció progressiva d'un parc públic de lloguer «contribuiria a augmentar l'oferta de pisos i, per tant, pressionaria els preus a la baixa». Tot i això, el regidor també va deixar clar que aquestes actuacions «s'haurien d'emmarcar en un paquet de mesures més ampli per garantir el dret a l'habitatge». En aquest sentit, Terés va recordar que Girona encara està pendent d'aprovar el Pla Local d'Habitatge, l'eina que ha de permetre planificar les polítiques en aquesta matèria a la ciutat, i que segons recorda Terés, «porta molts mesos de retard».

Innactiva des de fa anys

En relació a Vivendes, ERC-MES subratlla que CiU la va descapitalitzar durant el mandat passat, i que a dia d'avui està innactiva. Per això, creu que Girona «ha perdut un instrument de gestió pública útil per fer política d'habitatge».