L'Ajuntament de Salt considera que la situació a les escoles del municipi que estan en barracons és «molt preocupant» a causa de les altes Ajuntament de Salttemperaturesja que durant les últimes setmanes hi ha hagut moments en què era impossible fer les classes habituals davant uns termòmetres que han superat pràcticament cada dia els 30 graus a les aules. Per això, el consistori ha reclamat als serveis territorials d'Ensenyament la necessitat «immediata» d'instal·lar aparells d'aire condicionat a totes les aules que es troben en barracons. L'Ajuntament ha fet una valoració del cost i calcula que ascendiria a una xifra d'entre 80.000 i 100.000 euros.

La qüestió ja es va posar de manifest en el darrer ple municipal, quan el grup de Canviem Salt va denunciar la calor que pateixen els estudiants i mestres que treballen en mòduls prefabricats i va explicar que a l'escola les Arrels, fins i tot, una mestra havia de ruixar els infants amb un esprai d'aigua durant les hores lectives. L'Ajuntament, que també era conscient de la situació, va reunir-se el dia 30 de maig amb els serveis territorials d'Ensenyament -que són els que tenen competència en la matèria- per tal de reclamar una solució, així com abordar altres qüestions educatives prioritàries per al municipi.

Així doncs, el consistori vol que totes les aules ubicades en barracons prefabricats de Salt puguin tenir els aparells d'aire condicionat necessaris per tal de poder fer classe amb normalitat, especialment davant d'altes temperatures com les que s'estan vivint aquests dies.

Així doncs, l'Ajuntament demana a la Generalitat que efectuï una actuació urgent per tal de poder garantir una solució de cares al mes de setembre, de manera que es puguin instal·lar els aparells al més aviat possible i que no es tornin a produir situacions similars a les dels últims dies.

A més, demana que s'estableixi una planificació per tal de garantir que els alumnes i professors poden treballar amb unes «mínimes condicions» a dins de les aules, per evitar que es repetixin problemes quan arribin noves onades de calor.

El consistori confia que el departament els farà arribar una resposta afirmativa per poder iniciar ben aviat les millores, ja que, segons indiquen, «no es pot plantejar un nou curs escolar en aquestes condicions».

«Salt ha de ser una prioritat»

«El departament ha de ser conscient que Salt ha de ser una prioritat» a l'hora de fer inversions, va assenyalar l'alcalde, Jordi Viñas, poc després d'haver-se reunit amb el director territorial d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco. Viñas va admetre que els recursos d'Ensenyament són limitats, però va garantir que seguirien «insistint perquè inverteixin perquè hi ha moltes necessitats». Tot i això, pel que fa l'excés de calor a centres com les Arrels, el batlle saltenc va indicar que es tracta d'una situació que no és exclusiva de Salt, sinó que també afecta moltes altres escoles de tot Catalunya.