L'AMPA de l'IES Narcís Xifra, l'AMPA del CEIP Montjuïc, l'Associació de Veïns de Montjuïc, l'Associació de Veïns de Sant Daniel i les famílies afectades han iniciat una recollida de firmes per reclamar una línia d'autobús directa fins a l'Institut Narcís Xifra. Les signatures es recullen per la plataforma Change.org i ahir ja en sumaven unes 250. El problema va sorgir quan es va suprimir el servei de transport que oferia el Consell Comarcal del Gironès. Ara mateix, han de fer un transbord. A més, sovint no poden agafar el primer dels busos que passa per davant de l'institut perquè «el conductor no els deixa pujar si va ple». Això significa que han d'esperar el segon bus, i aquest primer retard se suma a vegades «a una llarga espera del segon bus, el de la L1 que els ha de pujar a Montjuïc» i el viatge s'allarga aproximadament una hora, sobretot per als alumnes de Montjuïc.

Els impulsors expliquen que «tant des de l'institut com des de les associacions de pares i mares hem intentat durant tot aquest temps que l'Ajuntament ens resolgués aquest greuge que patim com a barri».

La petició d'adreça al tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, i apunten com a possible solució, que «s'habiliti un autobús de la L1 que al matí porti directament els alumnes de Montjuïc a l'institut que se'ls ha adjudicat i un altre que, al migdia, els torni al barri». Assenyalen que estan oberts a altres propostes que «siguin efectives i resolguin el problema». Els sotasignants indiquen que el fet de no disposar d'un servei de transport públic escolar que creuen que «com a barri mereixem comporta que, als matins, els pares hàgim d'agafar el cotxe particular per baixar els nostres fills a l'institut, i aquesta no és pas precisament una manera de contribuir a una mobilitat sostenible».

Finalment, sol·liciten que l'Ajuntament els convoqui de forma imediata a la reunió que tenien prevista per al passat 8 de juny, i que «va ser cancel·lada sense donar-nos cap explicació i evidenciant una manca de voluntat política».