El grup municipal Canviem Salt ha presentat una moció per debatre en el ple municipal de dilluns on es demana que s'actualitzi el reglament que permet la participació dels ciutadans i entitats al ple municipal. «Tenim un ROM del segle passat, del 1999, és una llàstima que després de dos anys de govern, la participació ciutadana al ple no sigui una prioritat per aquest equip de govern», ha comenta el regidor de Canviem Salt Wilder Palacio.

En aquest sentit, el representant municipal recorda que la participació ciutadana és necessària, com es va demostrar a la consulta del 24 de setembre en el qual, al seu parer, la participació democràtica directa va mostrar-se com a una eina «que cohesiona al municipi i que afavoreix la participació i col·laboració en la presa de decisions i en l'exercici del govern municipal».

Palacio apunta que l'objectiu de la moció és « expressar el convenciment que és imprescindible governar buscant la implicació de la ciutadania, i dels diferents actors de la ciutat, a l'hora d'avaluar i compartir decisions sobre les polítiques i actuacions públiques».

Al mateix temps, ha posat de relleu que «l'objectiu d'aquest nou Reglament és millorar la qualitat democràtica al nostre municipi, recordem que 1 de cada 3 persones no pot votar, però això no treu que l'Ajuntament busqui obrir noves maneres de facilitar la participació directa, com pot ser presentant mocions, propostes de tema a debatre, a fer iniciatives ciutadanes».