L’Agility Club de Girona es traslladarà a un solar de Mas Xirgu abans que acabi l'any. Des de fa anys l’entitat està ubicada a dins del parc de la Devesa per mitjà d’un conveni que inicialment s'havia anat renovant però que ara ja havia caducat fa anys. L’Ajuntament els havia requerit en diverses ocasions que havien d'abandonar la zona. Després de moltes reunions, s'ha consensuat un espai que les dues parts veuen amb bons ulls.

Es tracta d’un terreny situat entre el Gros Mercat i la clínica veterinaria Canis que és de titularitat municipal. Hi passa una línia elèctrica en alçada i l’Ajuntament difícilment li hauria pogut trobar una altra sortida d'ús. El terreny fa 87 metres de llarg per 31 metres d'ample.

Ara mateix, s’està perfilant el conveni que hauran de complir les dues parts que s'haurà d'aprovar abans que acabi l'any juntament amb tota la tramitació burocràtica necessària. El club compensarà l'Ajuntament amb algun tipus de servei per concretar però que podria tenir a veure amb l'assessorament en adopcions, jornades de portes obertes o cursos d'iniciació a l'agility. Ara, el Club té 81 socis.

El president de l'Agility Club, Josep Duran, ha remarcat que al nou lloc no hi haurà problemes d’aparcament ni molestaran els veïns que no els agradins els animals. També ha indicat que la localització permet una bona arribada a l’indret quan s’organitzin campionats i hi hagi participants de fora de la ciutat perquè té l'autopista a prop. L'espai permet tenir una pista de competició de 20 x 40 metres i quan es facin tasques d'iniciació es podrà dividir en dos, una mesura impossible a la Devesa. Al parc, segons Duran, tenen problemes d'horaris perquè no tenen prou espai.

L’entitat fa cursos d’educació als gossos, com ara d'obediència i de sociabilització de cadells i els ensenya a obtenir habilitats. Alguns participen en campionats. En l'àmbit esportiu, els socis participen amb les seves mascotes a campionats de Catalunya i d'Espanya, amb podis i victòries. Organitzen seminaris amb estrelles mundials.

El regidor de paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha manifestat que el trasllat de l'Agility és un pas més en l'avantsala del Pla Especial de la Devesa i que calia donar sortida a una entitat que funciona i dona servei. «L'entitat és un actiu i calia assegurar que podien garantir el desenvolupament de les seves activitats a la ciutat perquè té prestigi i bagatge», ha assenyalat.