12 de juny de 2017
12.06.2017

Salt retorna l'amor a Salvador Sunyer

Els veïns de la vila omplen l'església de Sant Cugat per donar l'últim adéu a l'exalcalde, "una persona estimada per tots"

12.06.2017 | 06:30

El poble de Salt ha acomiadat aquest matí una de les persones més estimades de la vila. Una gran multitud de veïns han omplert l'Església de Sant Cugat, que s'ha quedat petita per donar l'últim adéu a Salvador Sunyer, alcalde de Salt entre 1983 i 1991, i acompanyar la família en el dol per la seva pèrdua. Eren tants els saltsencs que han assistit a l'enterrament, que la majoria de persones ha restat dreta al fons i els laterals de l'església durant la celebració La missa, dirigida pel mossèn Fèlix Mussoll, ha recordat la figura del polític saltenc i la seva activitat política i cultural. "Quina sort, Salvador, que hagis viscut", proclamava el mossèn Mussoll. Una celebració de la seva vida, dedicada a tres pilars: la seva família, el poble de Salt, i Catalunya. Activista en defensa del català, s'endú amb ell aquesta estima per la terra. L'estelada ha acompanyat el seu cos durant tota la celebració, col·locada sobre el taüt.

"Una persona estimada per tots", així recorden els saltencs Salvador Sunyer. Més enllà de la família i els amics de l'exalcalde, nombroses personalitats tampoc han volgut perdre's l'oportunitat d'acomiadar-se de Sunyer. Marta Madrenas (alcadessa de Girona), Joaquim Nadal (exalcalde de Girona i exconseller), Josep Maria Terricabras (eurodiputat), Maria Mercè Roca (regidora de Girona), Anna Pagans (exalcadessa de Girona), Josep Marina Fonarellas (escriptor), Joan Boadas (arxiver), Toni Vidal (regidor de Salt), Carles Ribas (regidor de Cultura de Girona), Josep Polanco (director territorial d'Ensenyament) i Guillem Terribas (llibreter), entre molts altres, han assistit a la celebració. També Jordi Viñas, alcalde de Salt, ha volgut donar l'últim adéu al un dels seus predecessors en el càrrec. "Una icona a seguir", per a l'alcalde. Salvador Sunyer va tancar la llista d'ERC, encapçalada per Viñas, en les últimes eleccions municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook