Detingut aquest dimarts a Girona un conserge per saquejar, des de feia anys, les joies i els diners dels residents d'un centre de gent gran. Hi ha de moment deu víctimes d'edat avançada a qui els va sostreure joies valorades en 8.900 euros, però els Mossos no descarten que augmentin. El lladre les robava aprofitant que els residents tenien visites mèdiques o ingressos hospitalaris i s'absentaven de les seves estances. El detingut estava sostraient joies dels residents des de l'any 2014. És un veí de Girona, de 33 anys i nacionalitat espanyola a qui els Mossos de la comissaria de Girona l'acusen de ser el presumpte autor de deu delictes de robatori amb força. Aquest va passar ahir a disposició judicial i el jutge el va deixar en llibertat.

Tot es va poder destapar arran que al març, els Mossos de la comissaria de Girona van detectar, en el marc del control i supervisió dels establiments de compra i venda de joies, un seguit de contractes on s'havien venut joies que podrien provenir d'un il·lícit penal. Agents de la Unitat de Proximitat, encarregats d'esbrinar l'origen d'aquestes joies, van determinar, després de mesos d'investigació, que el venedor seria un home que treballava com a conserge de nits en uns habitatges de residència amb servei integral per a la gent gran. Aquests són al carrer Migdia i la residència en qüestió s'anomena Adorea Girona.

Al principi de les investigacions els agents van saber que, a una dona gran li havia desaparegut un rellotge d'or des de feia mesos. Els Mossos van poder relacionar la peça desapareguda, i trobada en un establiment de compra i venda de joies de Girona, amb el seu venedor, el treballador del centre.

També van fer més indagacions entre els altres residents del centre i els seus familiars. A partir d'aquí els agents van saber que també els havien desaparegut dels seus apartaments joies com collarets, aliances i penjolls des del 2014, així com diners en efectiu.

Tenia claus de les habitacions

Tots els robatoris coincidien en el temps quan els residents tenien visites mèdiques i s'absentaven hores o fins i tot quan tenien ingressos hospitalaris. El lladre fins i tot havia entrat diversos cops als mateixos apartaments per robar més. Per accedir-hi havia utilitzat les claus a les quals tenia accés.

Els Mossos van comptabilitzar fins a 37 vendes de joies en establiments de Girona i Salt. Les joies sostretes, valorades en 8.900 euros, havien estat venudes en diferents espais de temps per evitar sospites i l'home donava un domicili inexistent per no ser enxampat. Les víctimes van anar reconeixent les joies robades i venudes en aquests establiments. Els Mossos van poder recuperar joies que el conserge encara tenia al seu domicili pendents de vendre.

La investigació segueix oberta.