La portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Míriam Pujola, ha presentat una moció a l'Ajuntament de Girona sol·licitant «la creació d'una ordenança que permeti revisar i retirar les llicències dels pisos turístics en cas d'incidències reiterades o infraccions greus». El grup municipal sol·licita també «establir la suspensió de l'activitat en cas d'infraccions reiterades».

Pujola ha explicat que des de la seva formació es tem que la proliferació d'aquest tipus d'habitatges que ha experimentat la ciutat, especialment al Barri Vell, on es concentra prop del 60% de l'oferta, «acabi provocant l'increment del preu en els lloguers a causa de la disminució d'habitatge lliure per arrendataris de llarga durada i obligui els veïns a canviar de barri o de ciutat». Per aquesta raó, Ciutadans demanarà a l'Ajuntament que faci una regulació «diferenciada entre l'habitatge d'ús turístic i el lloguer d'habitatge habitual».

Finalment, la portaveu del grup municipal, Míriam Pujola, ha assegurat que «no podem prescindir dels recursos que aporten, ni hem d'aïllar la nostra ciutat d'un element que millora la nostra imatge i la nostra projecció» però, ha afegit, «cal aconseguir punts d'equilibri entre els residents i els visitants». Es calcula que hi ha prop de 370 pisos turístics.