El nou Espai Jove del Güell va celebrar ahir una jornada de portes obertes per a les entitats i associacions de la zona, de cares a l'obertura definitiva la setmana vinent. El nou espai compta amb 487 metres quadrats i es dirigeix especialment a joves d'entre 16 i 29 anys de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís. L'espai estarà obert els matins de nou a una i les tardes de quatre a vuit. Segons va explicar la primera tinent d'alcalde de Drets Socials, Sílvia Paneque, aquest nou centre serà el resultat del treball transversal de tres àrees -Joventut, Drets Socials i Ocupació-, que fins ara mai havien tingut un projecte com aquest en comú.

Paneque va explicar ahir que el nou centre, que en primer moment donarà servei a uns 200 joves però la xifra es podria ampliar, serà la inversió més important en matèria de Drets Socials que es fara durant aquest mandat. D'aquesta manera, l'àrea de Drets Social oferirà propostes col·laboratives de participació i accions al carrer per dinamitzar propostes veïnals i alhora incentivar el civisme. En segon lloc, l'àrea d'Ocupació oferirà una programació contínua tant a nivell formatiu com de suport a l'hora de trobar oportunitats de treball. Finalment, des de Joventut s'oferirà una programació estable dirigida als joves d'entre 16 i 29 anys.

La directora del nou centre serà Fina Espinosa, i l'espai comptarà amb nou treballadors més. Per una banda, hi haurà tres educadors-dinamitzadors (dels quals dos també faran les funcions d'educadors de carrer), hi haurà quatre tècnics ocupacionals i dos dinamitzadors d'un pla d'ocupació per sis mesos.

Les funcions del Güell Espai Jove seran les de dinamització juvenil i suport i acompanyament del teixit associatiu jove, la realització de programes ocupacionals dirigits a joves i la incentivació de la participació ciutadana i la dinamització comunitària. El nou espai jove se sumarà als de l'Estació i els Químics de manera que, segons la regidora de Joventut, Elisabet Riera, s'anirà fent realitat la idea d'una xarxa d'espais joves, una de les mesures establertes dins del Pla Local de Joventut.

Ahir, el centre va oferir una jornada de portes obertes per tal que les associacions i entitats dels barris als que va dirigits poguessin veure els nous espais.