Un home cívic, compromès, íntegre, treballador, humanista. Un polític al servei de les persones. I per sobre de tot, una bona persona. El llegat que Salvador Sunyer deixa a Salt no és tan sols polític, sinó, sobretot, humà. «Va ser una persona de referència en l'aspecte humà i polític, amb una ètica i uns valors difícils d'igualar», va indicar ahir l'alcalde de Salt, Jordi Viñas. Viñas, que va rebre el suport de Sunyer en les últimes eleccions, va destacar que era una persona «d'una integritat humana altíssima», i un referent a nivell «local i nacional». En la seva opinió, Sunyer «va entendre en tot moment que la política era per servir a la gent i no per servir-se a un mateix».

L'exalcalde de Girona Joaquim Nadal va destacar per sobre de tot la seva «vocació de treball incansable», tant amb la seva feina a la farmàcia com amb el seu compromís com a professor de català.Nadal va recordar que havia estat diputat i senador durant un temps, però que ell mateix es va adonar que, per la seva manera de ser, la política parlamentària li semblava que tocava massa poc de peus a terra. Per això, «d'una manera natural», es va situar a Salt, sobre el terreny, on va aconseguir cristalitzar el millor d'ell mateix. «Va ser un home cívic, compromès, treballador, planer, popular, capaç d'assumir una responsabilitat no tant pel gust per la política com pel gust pel servei», va resumir Nadal.

L'exalcalde de Salt Xavier Corominas va considerar que «en els temps que corren, anirien molt bé persones com ell, que era una bona persona amb majúscula, servidor del país i de la gent». Corominas va recordar que «era molt fàcil treballar amb ell», i va indicar que deixa un «llegat moral» que haurien de tenir en compte tots aquells que es vulguin dedicar a la política.

Un altre exalcalde, Jaume Torramadé, va destacar la figura personal de Sunyer, «l'estima que li tenim tots els saltencs». Per a Torramadé, el llegat que deixa és essencialment humà: «Ha estat una persona molt propera a tots els ciutadans, i això li ha donat un carisma molt especial, com demostren tots els homenatges que se li han fet des del municipi».

Finalment, Jordi Cañigueral, exalcalde de Sarrià de Ter, el va definir com un «polític de base», compromès amb el que creia, «integrador» i defensor del català en l'època de la clandestinitat.