Els Mossos d'Esquadra van detenir el 4 de juny cinc joves, tres dels quals menors d'edat, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació a persones grans a Girona. Les detencions es van produir en dues actuacions policials en poques hores de diferència.

El primer robatori el van perpetrar dos dels joves, ambdós de 18 anys i de nacionalitat marroquina. Van abordar un home d'avançada edat per darrere per robar-li el mòbil, al carrer Riu Güell. Després de fer-lo caure a terra, van fugir. Els agents van localitzar-los al carrer Santa Eugènia.

Poc després, una patrulla va rebre l'avís d'un altre assalt. Uns joves van robar el mòbil i 35 euros a un altre home. En aquesta ocasió, un d'ells el va colpejar fortament al pit mentre un altre li agafava el telèfon. Els nois van fugir cap a l'estació de tren, tot i que els Mossos els van poder localitzar a la plaça Espanya.

Durant l'escorcoll, els agents van trobar a la motxilla d'un dels joves un altaveu, que constava com a sostret en un altre robatori violent el dia anterior. Per aquest fet, també se l'acusa d'un delicte de receptació.

Els dos detinguts majors d'edat, que tenien antecedents, es preveu que passin pròximament a disposició judicial. Pel que fa als menors, han quedat en llibertat sota custòdia dels seus tutors legals, a l'espera que siguin citats a declarar properament a la Fiscalia de Menors.