quest 2017 serà un any de canvis per a Noèlia Méndez i en Marc Trull. Si tot va bé, a l'agost seran pares d'una nena. Però com si no n'hi hagués prou amb aquesta aventura, des de fa tres setmanes han obert un nou bar cocteleria al carrer Ginesta de Girona, Cua de Gall. Els dos projectes, però, no estan deslligats l'un de l'altre: el local s'ofereix com un espai de tranquil·litat per a les mares que vulguin alimentar els seus nadons, sense necessitat de fer cap consumició obligatòria.

Méndez explica que la idea va sorgir quan, estant embarassada, va començar a llegir a les xarxes socials i a veure per televisió que, en alguns casos, encara hi ha gent que veu malament que es doni el pit en espais públics. Per això, han decidit oferir el seu local -fresc i tranquil- per a totes les mares o pares que estiguin pel centre de Girona i vulguin alimentar els seus nadons sense obligar-los a fer cap consumició. «Ocupar una taula no molesta si és per una cosa tan natural com alletar una criatura», afirma Méndez, que admet que la seva futura maternitat l'ha sensibilitzat amb aquesta qüestió.

«Ens han dit que hi ha llocs on, encara que no t'ho diguin directament, et sents incòmode donant el pit perquè et fan mirades, t'incomoden...», explica Méndez. I, segons recorda, «un dia de molta pluja, de calor... necessites un lloc on donar el pit que no sigui el carrer». Per això, pensa que el seu local pot ser un bon espai per donar el pit o el biberó de forma tranquil·la i sense haver d'estar pendent de la consumició o el pagament. Els pares o mares que vulguin podran alimentar la criatura a l'espai del bar o, si prefereixen una mica més de tranquil·litat, fer-ho en una sala més apartada. Méndez i Trull han fet arribar la seva proposta a l'Associació de Lactància de Girona, per tal que se'n faci ressò entre els seus membres. «Si no haguéssim llegit tantes notícies sobre aquest tema, potser no ens ho haguéssim plantejat, perquè l'alletament matern ens sembla una cosa absolutament natural, però vist com estan les coses, ens hem animat a fer-ho», assenyala Méndez.

Tranquil·litat durant el dia

I és que, malgrat que de nit és un bar de còctels, durant el dia el Cua de Gall és una cafeteria tranquil·la. Ofereixen esmorzars i cafès, però també volen trencar amb el tòpic que el còctel s'ha d'associar necessàriament a la nit. Per això, durant tota la jornada ofereixen còctels, molts dels quals sense alcohol, per donar a conèixer totes les possibilitats que té aquesta beguda. També ofereixen jocs de taula: «No estem tancats al món de la nit, sinó que volem tenir oferta per a tot el dia», indica.