16 de maig de 2017
16.05.2017
40 Años
40 Años
Medi ambient

La Diputació de Girona impulsa l'eficiència energètica municipal

El ple ha aprovat per unanimitat convenis amb ajuntaments, entre ells el de Figueres, per tramitar la contractació conjunta de diferents accions de millora

16.05.2017 | 17:00

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat, aquest dimarts, convenis amb els ajuntaments de Figueres, Cassà de la Selva, Fornells de la Selva i Argelaguer per tal de tramitar la contractació conjunta de diferents accions de millora de l´eficiència energètica. Aquesta actuació es durà a terme mitjançant el projecte Beenergi, que agrupa les inversions en energia sostenible dels municipis gironins per aconseguir millors condicions en les contractacions. Els convenis s´emmarquen en els Plans d´Energia Sostenible (PAES) impulsats per la Unió Europea que tenen per objectiu reduir en més d´un 40% les emissions de CO2 abans del 2030 com a contribució a la lluita contra el canvi climàtic.

Foment de la participació ciutadana

El Ple també ha aprovat per unanimitat les bases reguladores de subvencions per a polítiques de foment de la Participació Ciutadana, que previsiblement ascendiran a un total de 75.000 euros. Els ajuntaments podran destinar l´ajut a processos participatius destinats a involucrar la ciutadania en la presa de decisions municipals; la creació o redifinició d´òrgans de participació (consells, fòrums, taules...); el disseny i la implementació de polítiques públiques que comptin amb la participació ciutadana.

Programes municipals d´ajuts als esportistes individuals

La Diputació de Girona ha aprovat en la sessió plenària, també per unanimitat, les bases reguladores de subvencions de suport als programes municipals d´ajuts als esportistes individuals. Amb aquest programa d´ajuts es pretén donar suport a l´esport a través dels programes municipals d´ajuts als esportistes amateurs gironins, menors de 25 anys i no professionals, d´esports individuals que, prèvia classificació han participat en els Campionats d´Espanya, d´Europa, del Món o en Jocs Olímpics. Entre d´altres modalitats esportives hi ha atletisme, bàdminton, ciclisme, golf, esports de neu, patinatge, natació, tennis, triatló, vela entre d´altres. La dotació econòmica per aquestes subvenció és de 50.000 euros.

Període mig de pagament a proveïdors del sector administracions públiques de la Diputació de Girona

En el transcurs del ple també s´ha donat compte del període mig de pagament a proveïdors del sector administracions públiques de la Diputació de Girona en el primer trimestre de 2017. En concret la mitjana mensual del mes de gener és de 6.22 dies; referent al mes de febrer és de 14.61 dies i del mes de març és de 8.88 dies.

Moció per impulsar protocols d´actuació municipal davant l´assetjament sexual

El ple de la Diputació ha aprovat per unanimitat una moció a proposta de la CUP per impulsar protocols d´actuació municipals davant l´assetjament sexual a festes majors i altres espais públics. La moció referma la condemna de la Diputació a totes les formes de violències sexuals que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI i reconèixer el dret de les dones a viure sense violència masclista i posar tots els mitjans al seu abast per eradicar-la També contempla la realització de campanyes específiques de sensibilització, prevenció i de denúncia de qualsevol mena de violència masclista durant les festes majors o altres espais d´oci dels municipis gironins. Impulsa accions de sensibilització i prevenció per fomentar unes relacions igualitàries basades en el respecte i el diàleg i lliures de tot tipus de violència masclista. I adopta el compromís de donar suport econòmic i tècnic als municipis de la demarcació en l´elaboració de protocols d´actuació davant l´assetjament sexual en espais públics d´oci.

Moció de suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades amb el procés sobiranista

El ple també ha aprovat una moció de suport a les institucions i càrrecs electes investigats i inhabilitats per haver promogut i facilitat l´exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica, així com aquells càrrecs electes, responsables polítics i ciutadans o institucions en general que ho puguin ser en un futur. Així mateix, la moció denuncia la persecució judicial a què estan sotmeses les institucions catalanes i càrrecs electes relacionats amb el procés sobiranista i condemna la judicialització de les qüestions polítiques per part del govern espanyol. La moció ha estat proposada per ERC i ha rebut el suport de PDCAT, la CUP i IdS. El PSC s´ha abstingut.

Canvi de denominació CiU - PDeCAT

El Ple de la Diputació de Girona ha donat compte avui del canvi de denominació del fins ara Grup de Convergència i Unió passant-se a denominar Grup de la Diputació del Partit Demòcrata (PDeCAT). Aquest canvi de denominació no causa perjudici a cap dels grups de la Diputació existents al no ser susceptible de confusió amb cap d'ells i ha estat subscrit per tots els membres del grup de la Diputació

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema