25 de abril de 2017
25.04.2017
Diputació

Alcaldes polonesos visiten la Diputació per veure com funcionen els ajuntaments

Els interessen els processos de desenvolupament econòmic dels municipis

25.04.2017 | 10:20
El grup d´alcaldes polonesos

Fins al proper 27 d´abril, una delegació de representants de governs locals polonesos visita la demarcació de Girona. L´objectiu de la visita és que les disset persones del grup, format majoritàriament per alcaldes i tècnics locals, coneguin el paper dels governs locals a l´Estat, sobretot pel que fa als processos de desenvolupament econòmic dels municipis.

Aquest matí, la diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, s´ha reunit amb el grup de representants per donar-los la benvinguda a la demarcació i per mantenir-hi una reunió de treball i d´intercanvi d´idees sobre el desenvolupament turístic. Durant la reunió, Maria Àngels Planas també ha lliurat un obsequi a Maciej Kozik, president de l´Associació Wokiss, Centre de Formació i Estudis del Govern Local de Poznan.

La trobada, que ha tingut lloc al saló de plens de l´ens supramunicipal, també ha comptat amb la participació de Josep Quer, cap de l´Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l´Ajuntament de Girona, que ha compartit amb els visitants algunes experiències que es treballen des del consistori gironí, com per exemple el Temps de Flors.

La delegació prové de Wielkopolska (Gran Polònia), una regió polonesa que, pel que fa a extensió territorial, comparteix similituds amb Catalunya. Els participants són dirigents de municipis d´entre 10.000 i 72.000 habitants, i en el decurs de la seva visita està previst que es reuneixin amb diferents representants d´institucions locals de diversos municipis de les comarques gironines, com ara Pals o Forallac, per mantenir reunions de treball i reflexionar al voltant dels modes de gestió turística que es porten a terme als municipis gironins.

L´Associació Wokiss, Centre de Formació i Estudis del Govern Local de Poznan, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà i Katarzyna Watras, organitza aquesta visita, que enguany s´ha dut a terme per tercer any consecutiu.

Associació Wokiss, Centre de Formació i Estudis del Govern Local de Poznan

Aquesta associació és l´organització regional dels governs locals més gran i més antiga de Polònia: va néixer el 1990 i agrupa 241 municipis. El principal objectiu de l´associació és augmentar la qualitat del funcionament de l´administració i de l´autogovern, una tasca que emprèn mitjançant la formació i l´assessorament a partir d´activitats eductives, informatives i de difusió, d´implementació de solucions informàtiques modernes i de suport a la gestió del desenvolupament local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook