El Sindicat d'Infermeria (SATSE) i la federació de Sanitat de Comissions Obreres han donat suport públicament a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i han demanat que el nou hospital Josep Trueta es quedi a la capital. El Sindicat d'Infermeria demana al conseller de Salut, Antoni Comín, que «escolti els gironins», mentre que CCOO alerta que construir el Trueta al costat del Santa Caterina faria que el nou hospital naixés petit i acabés afavorint la sanitat privada. Per la seva banda, l'Ajuntament de Salt ha declinat entrar en la polèmica i només es remet al que ja va dir fa uns mesos: que creuen que la decisió sobre el nou Trueta ha de ser tècnica i no política.

En un comunicat, SATSE assegura que el fet que el Trueta es quedi a Girona «és una qüestió de necessitat», ja que es tracta d'un equipament de referència que rep una gran quantitat de pacients «que necessiten un accés ràpid, fàcil i pràctic». En aquest sentit, alerten que la nova construcció es necessita «amb urgència»: «Portem anys amb la promesa d'un nou hospital i ara, que sembla que la crisi remunta, caldria posar-se mans a l'obra», assenyalen. El sindicat alerta que el deteriorament de les actuals instal·lacions «és notable» i assegura que «les infermeres el pateixen tant com els usuaris».

Així doncs, des de SATSE s'han volgut sumar públicament a la crida de l'alcaldessa per una posició «unànime i conjunta». També afirmen que la seva posició «és generalitzada» entre els col·lectius de sanitaris i pacients.

En una línia similar s'ha manifestat Comissions Obreres. També en un comunicat públic, apladueixen la cessió de 100.000 metres quadrats per part de l'Ajuntament de Girona, una opció que, segons recorden, és la que ells sempre han defensat. CCOO alerta que fer el nou Trueta a Salt faria que el nou hospital «suposés edificar una construcció molt més petita que si se'n fes un de nou en una altra ubicació». A més, alerten que tota l'assistència sanitària acabaria concentrada al sector, mentre que la zona nord quedaria desprovista. Finalment, també creuen que situar el Trueta al costat del Santa Caterina significaria potenciar la sanitat privada.