Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat a Girona una dona i un home -de 26 i 34 anys- com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació. Els fets van passar al matí, quan uns agents de paisà, que estaven fent tasques de seguretat ciutadana a la zona de la Catedral, van veure tres persones que arribaven juntes i tot seguit se separaven, «amb la clara intenció» de controlar un grup de turistes de nacionalitat coreana que havia arribat per visitar el monument. Els Mossos van veure que un home vigilava a distància, mentre l'altre home i la dona es barrejaven dins el grup de visitants.

Llavors, quan una turista va deixar la seva bossa de mà a terra per fer una foto, l'home va fer un senyal a la dona, que es va apropar i va intentar endur-se la bossa. Tot i això, la víctima se'n va adonar i va començar un forcejament, cosa que va impedir que la dona acabés agafant la bossa. Aleshores, els agents es van identificar i van perseguir l'home i la dona, que volien fugir. El tercer home es va poder escapar.

Una vegada retinguts, van escorcollar-los. En el registre, dins la bossa de mà de la dona van trobar un pot de dentífric ple de tinta negra i tovalloletes de neteja, mentre que van localitzar diferents peces de roba a l'home per canviar la seva aparença. Per això, els Mossos van pensar que ambdós es dedicaven a robar els turistes amb el «mètode de la taca». Els detinguts, amb antecedents, van passar el 9 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.