Ensurt a l'avinguda Sant Narcís de Girona. Una nena de 6 anys va caure ahir al matí del balcó d'un segon pis mentre estava sola a l'habitatge. Com a conseqüència del cop, la menor es va fer un trau al cap tot i que el seu pronòstic és estable. Segons van informar des de l'hospital Josep Trueta de Girona, on la nena va ser ingressada, ahir a la tarda es trobava fora de perill i es preveia que passés a la planta de pediatria. Pel que fa als pares, els Mossos d'Esquadra van localitzar-los poc després que es produïssin els fets i van acabar imputant-los per un delicte d'abandonament temporal de menors.

Uns minuts abans de les onze del matí, els equips d'emergències van rebre l'avís que una nena havia caigut del segon pis de l'edifici número 67 de l'avinguda Sant Narcís. La menor -d'origen xinès- estava al balcó, on hi havia roba estesa, una escala de mà, una bicicleta i caixes, entre altres objectes. La nena s'hauria enfilat a la bicicleta i llavors hauria anat a parar a l'altre costat de la barana, malgrat que abans de caure al buit hauria intentat agafar-se a la tanca que recobreix el balcó. Malauradament, la menor no va aconseguir mantenir-se agafada i es va acabar precipitant des del segon pis de l'edifici.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la dependenta d'una peixateria que hi ha a tocar del número 67, Núria Heredia, va explicar ahir que una veïna va entrar corrent a l'establiment per donar l'alerta. «La dona estava molt nerviosa, plorava i ens deia que hi havia una nena que havia caigut; quan vam sortir i vam veure-la a terra, vam trucar de seguida als serveis d'emergències», va relatar. «Es va donar un cop, però estava conscient; fins i tot deia alguna cosa, tot i que no es movia», va afegir Heredia.

Lesió de poca gravetat

La menor es va fer una fractura al cap, malgrat que no es va tractar d'una lesió de gravetat. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar la nena a l'hospital Josep Trueta, on els metges van avaluar l'abast del trau. Al cap d'unes hores, fonts del centre sanitari van apuntar que la menor estava estable i fora de perill, ja que estava previst que properament pogués passar a la planta de pediatria.

En paral·lel, agents dels Mossos i de la Policia Municipal de Girona van parlar amb els testimonis dels fets i van localitzar els pares de la nena. Així, es va poder prendre declaració als pares per determinar per quina raó la nena es trobava sola al pis i quanta estona havia estat a l'habitatge sense ningú més. Ahir a la tarda, els Mossos van apuntar que els pares havien quedat imputats per un delicte d'abandonament temporal de menors. També l'Ajuntament de Girona va explicar que els tècnics dels serveis d'atenció primària de Drets Socials es posaran en contacte amb la família i el seu entorn, per avaluar la situació i el context. El matrimoni compta amb una altra filla de 15 anys.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar efectius de la Policia Municipal, dels Mossos i del SEM.