L'Ajuntament de Girona aprovarà, en el ple de dilluns, una modificació del pla general per permetre ampliacions a l'hospital Josep Trueta. Segons consta en la memòria, l'objectiu serà permetre l'ampliació del sostre de l'equipament, possibilitant la construcció de dues plantes més situades a l'actual edifici destinat a l'Institut Català d'Oncologia (fa unes setmanes ja va sortir a licitació de la redacció del projecte d'ampliació) i una planta més sobre els cossos d'accés que actualment tenen planta baixa i pis. La modificació, a més, també preveu una petita edificació de serveis complementaris situada en la zona d'aparcament propera a l'entrada principal, on s'instal·larà el quiosc-botiga de records que actualment es troba a l'interior de l'edifici principal.

La documentació tècnica recorda que l'hospital Trueta es va construir l'any 1956, i al llarg de les últimes dècades ha patit diverses modificacions i ampliacions. Tenint en compte que mai es va arribar a construir el nou hospital, l'any 2010, tant per motius de crisi econòmica com per canvis de criteri institucional respecte el seu emplaçament, aquesta demanda ha d'incrementar el sostre destinat a equipament sanitari «per donar resposta adequada a la demanda i a les necessitats sanitàries actuals i futures». Així doncs, la modificació proposada ha de servir per «poder dotar el servei d'oncologia de mitjans adequats, així com els seveis d'urgències, incrementar el nombre de quiròfans; nova maquinària d'hemodinàmica i electrofisiologia, i nova maquinària per a la implantació de l'institut per a la imatge». Aquestes són les necessitats més rellevants que els serveis tècnics municipal, previ encàrrec, han detectat que seran necessàries per als propers anys.

A la pràctica, això vol dir que, fins que no es construeixi el nou Trueta -que no té data ni emplaçament definit, ja que Salut encara no s'ha pronunciat sobre si anirà a Girona o a Salt-, l'Ajuntament gironí garantirà que es puguin fer les ampliacions necessàries per tal que l'equipament pugui donar el millor servei possible a la ciutadania. En alguns casos, les remodelacions seran a nivell intern, de manera que no caldrà ampliar el nombre de metres construïts, però altres, com el de l'ICO o el quiosc-botiga, sí que requereixen augmentar la superfície edificada.

El passat mes de març va sortir a licitació la redacció del projecte d'ampliació del bloc quirúrgic i l'Hospital de Dia Oncològic. El projecte preveu l'increment de cinc quiròfans, a més de totes les àrees de suport necessàries, com ara la reanimació. A més, l'hospital de Dia podrà atendre 25 pacients alhora a 45. Per a fer-ho, s'hauran d'afegir dues de noves plantes a l'edifici.