La directora del Parc Científic de la UdG, Anna Albar, ha evitat fer valoracions públiques mentre ha durat el concurs de creditors per no interferir en les negociacions. Ara que el Parc està en fase de liquidació, ha volgut calmar usuaris i treballadors i ha afirmat que el complex és viable i mantindrà l´activitat. «La liquidació no canvia els plans de futur del Parc, només els retarda», sosté.

Albar explica que des del gener de 2015 han aprimat estructura, augmentat l´ocupació i reduït despeses. El resultat: el Parc ha redreçat el compte d´explotació i va tancar 2015 i 2016 amb beneficis. Ara té una tresoreria de 3,5 milions. «Això ens permet treballar amb molta tranquil·litat», subratlla.

Albar diu que estar el concurs no els ha afectat ni comercialment ni de reputació. Des del gener de 2015, s´han instal·lat al Parc set empreses noves i dinou s´han ampliat. Ara, però, la situació pot complicar-se. Segons Albar, la liquidació pot ser un fre per a empreses que vulguin anar al Parc i necessitin d´una inversió inicial considerable. A més, qualsevol moviment necessitarà l´autorització de l´administrador concursal.