La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona ha aprovat el Protocol de Dol en cas d'assassinat d'una dona per violència masclista. El Protocol preveu decretar dies de dol a la ciutat, denunciar els fets, convocar actes de rebuig ciutadà i desplegar recursos de suport psicològic a les altres víctimes vives de l'homicidi.

El Consell Municipal d'Igualtat va fer la proposta de posar en negre sobre blanc actuar d'una manera coordinada davant d'aquestes situacions. La primera tinenta d'alcaldia, Sílvia Paneque, ha destacat que «si no féssim tot el que cal i més per evidenciar que l'assassinat d'una dona a mans de la violència masclista és una animalada al marge de qualsevol consideració sobre el cas concret, hauríem d'admetre viure en una societat malalta, que produeix dosis de violència periòdica». El Protocol és una eina més per lluitar contra qualsevol manifestació de violència masclista i contribueix a la conscienciació encara necessària avui que les dones i els homes són persones iguals.

El Protocol, que era un dels compromisos avui ja desplegats del Pla d'Igualtat, ha estat consensuat al Consell Municipal d'Igualtat i ha estat definit per diferents entitats i grups municipals. Entre les mesures que s'hi exposen, també fixa una posició de protesta conjunta si es tornés a produir un nou assassinat per violència masclista, per mitjà d'exposar un cartell que denuncia aquesta situació. L'artista Josep Perpinyà va rebre l'encàrrec de dissenyar la imatge de denúncia.