26 de març de 2017
26.03.2017

Han d'allargar el servei de neteja de grafits mentre no es fa el nou concurs

L'Ajuntament apunta que és un procediment normal entre la fi d'un contracte i l'adjudicació d'un de nou

26.03.2017 | 06:30
Una pintada d´una cara de pallasso en un carrer de Girona.

L'Ajuntament de Girona ha hagut d'allargar quatre mesos el servei de neteja a l'empresa que està fent aquests treballs perquè encara no ha fet el concurs públic per escollir una nova adjudicatària. Actualment, i des de fa quatre anys, el servei va a càrrec del Grup Èxit (Fundació Privada Drissa, Ecosol de Càritas i Fundació Ramon Noguera) per uns 136.000 euros a l'any. Segons fonts municipals, es tracta d'«un procediment habitual entre la finalització d'un contracte i l'adjudicació del següent pel mateix servei».

En aquest cas, segons exposa l'Ajuntament, «tal com estava previst al plec de clàusules, se'ls recorda d'alguna manera que han de seguir prestant el servei fins que es torni a licitar».

En tot cas, no és el primer cop que s'ha de prorrogar un servei perquè encara no s'ha fet el concurs per adjudicar de nou un servei quan l'adjudicaicó vigent ha acabat el seu termini. Va passar també l'any passat quan es va haver d'allargar un seguit de contractes de neteja d'edificis i equipaments municipals a dues empreses (Eulen SA i Fundació Mas Xirgu). L'Ajuntament ja havia esgotat les pròrrogues permeses però, no obstant, va haver d'allargar el contracte perquè encara no havia resolt el concurs públic previst.

Des d'ERC-MES, però, en alguna ocasió s'ha criticat que els treballs previs no es facin amb prou temps per convocar els concursos quan toca i així estalviar-se aquests allargments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema