Adif va enviar ahir a primera hora de la tarda els tres cronogrames de les obres pendents a l'entorn del parc Central de Girona i del TAV. Un fa referència a les «mesures addicionals de protecció civil i seguretat al túnel»; un segon, sobre l'estació del tren d'alta velocitat; i un tercer, sobre les feines pendents a la llosa del parc. Hi ha treballs previstos sobre calendari fins a la darrera setmana de l'any. Tot plegat després que l'organisme estatal admetés en una reunió a Madrid, aquest dimarts, que hi havia deficiències que eren responsabilitat seva i que havia de fer modificacions al projecte, tal com li demanava l'Ajuntament.

En temes urbanístics, entre alguns dels punts clau de les obres pendents hi ha el sector sud de la llosa del parc, entre l'estació i la plaça d'Europa. És el tros per reurbanitzar més gran i que està pràcticament pelat. El nou calendari d'Adif no preveu actuar-hi fins al setembre. Pel que fa al sector sud, entre l'estació i la zona de la Punxa i la plaça Joan Brossa, els treballs es calcula que acabaran la segona setmana de juliol. Als dos sectors, al calendari ja s'hi contempla el moviment de terres, les instal·lacions de sanejament, aigua potable i enllumenat, la pavimentació i la senyalització i mobiliari urbà. Tot i això, tant al nord com al sud, els temes de jardineria no es faran fins al novembre i el desembre.

El nou accés a l'estació del TAV des de Sant Narcís es preveu que es comenci a habilitar a durant el mes de maig en unes tasques per fer l'obertura de la nova porta, que duraran sis setmanes.

Pel que fa l'operació que ha de suposar l'enderroc del finger (el passadís cobert que connecta el vestíbul de la Renfe amb l'estació del TAV) està previst que s'iniciï a l'agost i que acabi a l'entorn de l'octubre. En paral·lel, l'Ajuntament està accelerant els tràmits per a la construcció de la marquesina -recentment ha aprovat el projecte- que haurà de substituir el passadís i que s'espera que pugui estar al seu lloc a finals d'aquest any.

Pel que fa a les sis sortides d'emergència que ara estan en condicions provisionals, es preveu que es vagin enllestint de dues en dues entre la darrera setmana de maig i la primera setmana d'octubre. Cada una suposarà cinc setmanes de treball. També caldrà actuar en dues reixes de ventilació, entre l'octubre i el desembre.

Mesures contra incendis

Finalment,sobre les mesures de seguretat vinculades a protecció civil, començaran a desenvolupar-se totes a partir del mes de juny. Fan referència al subministrament i instal·lació d'equips de comunicacions i telecomunicacions, així com a mesures contra incendis amb hidrants, un dipòsit i columna seca. A més es preveu la instal·lació de cablejat, quadres elèctrics, lluminàries i ventilació.