En un enèsim intent, els veïns de Girona es van manifestar ahir per demanar que acabin d'una vegada per totes les obres al parc Central. Més d'un centenar de persones va formar part d'aquesta nova mobilització a les estacions de tren, que va rebre el suport dels diferents barris de la ciutat (ja que la convocatòria dels veïns de Sant Narcís va comptar amb la participació de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona). De fet, la manifestació d'ahir va tenir dues línies de reivindicació. D'una banda, que es posi fil a l'agulla a la finalització de les obres del parc Central, després que aquesta setmana ha transcendit que el projecte tornarà a incomplir el calendari previst. De l'altra, que es resolguin les deficiències de seguretat del TAV.

La mobilització d'ahir es va convertir en una advertència prèvia a la reunió de la setmana vinent entre Adif i l'Ajuntament de Girona per la reposició de la llosa del parc Central. Els veïns de Sant Narcís han avisat que si el resultat de la trobada no els convenç, es plantegen tallar les vies del tren. Per això, alguns dels lemes de la manifestació van ser «Prou excuses i retards» o «Volem el parc Central». La reunió de la setmana vinent ha de servir per aclarir el retard del projecte del parc Central, ja que l'Ajuntament ha demanat canviar alguns aspectes per adaptar-los a la normativa mentre Adif ha remarcat que els canvis poden suposar més diners i temps per enllestir les obres.

Així, el president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Xavier Reyner, va valorar: «Que ara ens diguin que hi ha deficiències, és una presa de pèl». En aquesta línia, el president de la Federació de Veïns de Girona, Romà Montreal, va apuntar que la situació «no és un problema de barri, sinó molt més gran». Montreal també va recordar les mancances de seguretat del TAV i va exigir la constitució d'una taula amb les institucions implicades per tractar aquesta qüestió. En la mobilització d'ahir, a part dels veïns, van participar-hi representants polítics d'ERC, la CUP, el PSC i ICV, així com el regidor del projecte ferroviari de Girona, Carles Ribas (PDeCAT).