L´Exèrcit tindrà estand a ExpoJove Girona i acatarà les condicions que fixa el codi ètic. En aquest sentit, participarà a la fira d´ensenyament sense mostrar cap element bèl·lic (inclosos plafons o fulletons informatius) i tampoc podrà dur l´uniforme militar. El Ministeri de Defensa ja ha tramitat la petició per tenir un espai dins la fira i ha confirmat que complirà els requisits del codi ètic. Tanmateix, l´Exèrcit ha mostrat el seu malestar pel fet que Fira de Girona no els deixa anar vestits de militars, ja que es considera que també és un element bèl·lic i, per tant, està prohibit en aplicació del codi.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, espera que així es posi punt i final a la polèmica arran de la presència dels militars al saló. A més, destaca que la decisió de l´Exèrcit d´adaptar l´estand als nous requisits «posa en valor» el codi ètic, que pretén fomentar els valors de la pau.

A finals de desembre, el patronat de Fira de Girona va aprovar el nou codi ètic que és d´obligat compliment per a tots els expositors que vulguin tenir un estand a qualsevol de les fires o certàmens que organitza.

El codi ètic fomenta la igualtat i la cultura de la pau. Per tant, rebutja qualsevol mena de discriminació (per naixement, raça, sexe, religió o ideologia) i també subratlla que es prohibirà qualsevol presència d´elements bèl·lics o que facin apologia de la violència. D´altres ciutats, com Reus, han demanat el codi ètic de la ciutat de Girona per aplicar-lo també als seus salons i certàmens.