L´Ajuntament de Girona farà avui a la nit una prova pilot per tractar la plaga del tigre del plàtan (Corythucha ciliata), que durant l´estiu genera moltes molèsties, mitjançant nematodes, uns cucs rodons. El tractament es farà als plàtans situats al carrer del Mossèn Joan Pons del barri Güell- Devesa. Tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, «aquesta és una de les estratègies que l´Ajuntament està estudiant amb la voluntat de reduir els tractaments químics tant en els parcs i jardins com en l´arbrat».

Aquest tractament és fruit d´un projecte de recerca desenvolupat a França que consisteix a aplicar una dissolució aquosa amb nematodes del gènere Steinernema sp, que penetren en qualsevol dels estadis mòbils (larves i adults) del tigre per les vies naturals. En condicions òptimes el tigre deixa d´alimentar-se i mor en un període de 48 a 72 hores.

Aquesta teràpia és totalment biològica, sense additius químics, i no té cap risc per a les persones, les plantes ni els animals. Si aquesta primera actuació dona resultats positius, caldrà realitzar dos nous tractaments entre maig i juliol per actuar sobre les noves poblacions de plagues que puguin afectar els arbres provinents d´altres plàtans propers.