La secció tercera de l'Audiència de Girona va suspendre ahir el judici que havia de celebrar pel cas d'un home que en va apunyalar un altre al barri de Pont Major de Girona. Com que faltava un testimoni clau, el tribunal va ajornar la vista. Els fets d'aquest cas van tenir lloc el 29 de gener del 2016, quan l'acusat i la víctima es van trobar. La fiscalia demana 6 anys de presó per al processat, que està en presó provisional des que van succeir els fets, per una temptativa d'homicidi (per intentar matar l'altre home). La defensa -que exerceix l'advocat Joan Pere Zapata- sol·licita l'absolució.

Segons l'escrit de fiscalia, l'acusat, Juan José Sánchez, amb antecedents penals, va discutir amb un home al barri de Pont Major de Girona. El processat va reclamar a l'altre individu la devolució d'un ocell amb la gàbia, que considerava de la seva propietat i que es trobava dins un vehicle que l'home estava arreglant en aquell moment. Llavors, l'acusat es va dirigir a un banc -situat a pocs metres- on hi havia parlant per telèfon la víctima, a qui Sánchez coneixia perquè el seu germà l'havia denunciat mig any endarrere per una suposada agressió. El processat va extreure d'una motxilla una navalla, amb una extensió total que podria ser d'uns 20 centímetres (apunta la fiscalia); «sense dir res», va clavar-la «en repetides ocasions» a l'abdomen i al braç esquerre de la víctima.

«Amb ànim de causar-li la mort i coneixedor de l'elevat risc», afegeix la fiscalia, Sánchez va clavar la navalla mentre deia «mor fill de puta, moriràs, et mataré». Tota aquesta acció va provocar diferents ferides a la víctima. «Lesions greus que van comportar el risc de mort», concreta l'escrit de l'acusació pública, ja que remarca que una de les ferides a l'abdomen va ser penetrant.

En canvi, la defensa diu que Sánchez va actuar en legítima defensa. En el seu escrit, Zapata exposa que l'ocell i la gàbia -de la propietat del processat- havien estat sostrets en el darrer robatori al seu domicili. L'advocat apunta que l'acusat es va dirigir a l'home que estava arreglant el vehicle per obtenir una explicació. Aleshores, segons la defensa, aquest individu, la víctima i un altre home van tractar despectivament el processat, «arribant a l'agressió física». El lletrat valora que, «espantat de la situació d'inferioritat», l'acusat -que estaria afectat pel consum de cànnabis- es va defensar.