El cicle d´Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG portarà aquest any al reconegut alpinista Carlos Soria. Serà a Girona el 16 de març, a les vuit del vespre, al Cinemes OCine. Soria és un alpinista espanyol que, amb més de 75 anys, que busca ser la persona de més edat a aconseguir el cim de les 14 muntanyes més altes del món. Només n'hi falten dues: Dhaulagiri i Shisha Pangma. És l'únic alpinista que ha escalat deu muntanyes de més de 8.000 metres després de complir els 60 anys, i és la persona més veterana a la història que ha ascendit amb èxit al K2 (65 anys), Broad Peak (68 anys), Makalu (69 anys), Gasherbrum I (70 anys), Manaslu (71 anys), Lhotse (72 anys), Kanchenjunga (75 anys) i Annapurna (77 anys). A Girona presentarà el seu documental "Alpinismo después de los 70".

El cicle inclou, cada dijous del mes de març a les vuit del vespre una projecció relacionada amb el món de l´alpinisme. El cicle començarà el dijous 9 de març amb la projecció "Homo Montserratinus", un documental inèdit i un reconeixement a l´escalada endèmica de la muntanya de Montserrat, bressol de l´alpinisme català. El dijous 16 de març serà el torn d´"Alpinismo después de los 70", que explica l´experiència de Carlos Soria en l´ascens de diferents muntanyes. El 23 de març es projectarà "La historia de un sueño. Naranjo de Bulnes", on dues alpinistes, Vicky Vega i Fàtima Gil, mostren el valor del companyerisme i el compromís en l´ascens de la cara oest del Picu Urriello. El cicle es tancarà el 30 de març amb el documental "Pep Hubach - Corriols de llum", basat en l'experiència d'un professional de la imatge recollint les experiències dels alpinistes.

El president del GEiEG, Francesc Cayuela, ha recordat que el cicle va començar ara ja fa 21 anys en un espai petit i que l'interés ha anat creixent fins al punt que ara s'ha de fer a la sala de cinema amb més capacitat condicionada tècnicament, als Ocine. La sala té 250 butaques, que es preveu que s'omlplin en cada sessió. El cicle sempre recull projeccions d'alt nivell vinculades a la muntanya, l'alpinisme i l'aventura.

L'entrada a les projeccions és gratuïta. No obstant, els socis del GEiEG tenen la possibilitat de reservar plaça fins a les dues de la tarda del mateix dia, enviant un correu electrònic a activitats.seccions@geieg.cat. El cicle està organitzat pel GEiEG i compta amb el suport de l´Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, EsportCat i la Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya. La resta d'interessats, tindran seient a mesura que vagin arribant al cinema.

El regidor Carles Ribas ha destacat que "els valors que transmeten els documentals, com ara l´esforç, la tenacitat i el sacrifici, també són els que aporta una entitat com el GEiEG, que està vinculada a molts gironins i gironines", alhora que ha volgut recalcar que "l´Ajuntament de Girona està compromès en l´aposta per la difusió de l´art audiovisual".