Jornada festiva a Sarrià de Ter ahir amb la inauguració de la plaça de les «Dones comptadores del paper» en el marc dels actes de commemoració del dia de les Dones Treballadores, que se celebra del 7 a l'11 de març. A l'acte d'inauguració hi va assistir la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa, a més de diferents representants de l'Ajuntament sarrianenc, encapçalats per l'alcalde, Roger Torrent.

A banda d'inaugurar l'espai, també es va instal·lar una escultura d'homenatge a les dones treballadores de l'antiga fàbrica de la Torrespapel i altres indústries de la vila.

El consistori ha decidit batejar aquest nou espai amb aquest nom basant-se en diferents raons. Sarrià és un municipi de tradició paperera i amb aquest nomenament a la plaça es vol posar en valor les feines que feien centenars de dones comptadores del paper a les fàbriques papereres que hi havia al poble. La plaça està ubicada al final del passeig Capellades, al sector del Pla dels Socs, a tocar de l'entrada del municipi si s'hi arriba des de Girona.

L'acte ha coincidit amb l'anunci de la campanya «igualtat pels carrers i places» que promou la direcció general d'Igualtat de la Generalitat, que treballarà per a la recuperació de la memòria de les dones treballadores i que tinguin un espai visible en els carrers i places dels municipis catalans.