02 de març de 2017
02.03.2017
40 Años
40 Años

La CUP creu que la sentència dels assessors valida la seva denúncia

?Apunten que la mateixa jutgessa admet que l'Ajuntament va haver de fer canvis per adaptar-se ?La formació proposa un protocol per limitar i regular els càrrecs de confiança de l'Ajuntament

02.03.2017 | 06:30

L a CUP-Crida per Girona va valorar positivament les sentències sobre els càrrecs de confiança perquè, tot i que desestimen els seus recursos i validen els nomenaments de l'època d'alcalde de Carles Puigdemont, consideren que la jutgessa, en part, els dona la raó. Al seu parer, la magistrada reconeix que fins al 2015 la «contractació a dit de càrrecs de confiança per part del govern es va fer de manera irregular, en el sentit que no es motivaven els nomenaments ni es detallaven les funcions d'aquestes places». Aquest fet impedia garantir que les seves tasques s'adeqüessin a les funcions que reserva la legislació per al personal eventual.

En aquest sentit, Laia Pèlach va posar de manifest que no va ser fins que la CUP va presentar el recurs que el govern es va veure obligat a modificar la relació de llocs de treball per adequar els càrrecs de confiança a la llei. Això, va ser a final del 2015. Aquells canvis no van ser impugats per la CUP que, a més, es va abstenir. Tot i que és un dels arguments de la jutgessa per desestimar el recurs de la CUP, els cupaires van indicar que precisament aquelles modificacions donen validesa a les seves queixes. «Ha estat la pressió política i el recurs judicial de la CUP que ha obligat el govern a restringir el nombre de càrrecs de confiança i a delimitar les seves funcions», va dir Pèlach.

La CUP, a més, va anunciar que proposarà al govern i a la resta de grups l'elaboració d'un protocol per a la contractació de personal eventual a l'Ajuntament, que limiti i reguli tant el nomenament com les funcions que puguin realitzar els càrrecs de confiança, perquè hi hagi el màxim control i transparència respecte a la seves tasques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema