Som un trencadís de fragments d'històries alienes. Dibuixem la nostra línia de vida a força de lligar les interseccions amb les vides dels altres. Inevitablement. De vegades sense saber-ho; massa sovint, per les coses que deixem de fer. Fins i tot quan el fragment de construcció és una cançó, una olor o un pensament, hem de recordar que a darrere hi ha la intenció vital d'algú, d'avui o de fa molts segles. No hi ha cap nació, país, territori, ciutat o barri que no hagi acumulat la mateixa inexorable formació. No existeix ni la puresa de raça, ni el pensament únic, ni les convivències asèptiques. Només qui fuig de l'evolució de les cruïlles o del creixement que significa anar encaixant les peces que l'atzar, els errors o la curiositat ens regalen, pot ser tan estúpid per dir que les seves coses són les millors. Totes les eres, tots els continents, han tingut nacions, persones i banderes que s'han cregut per sobre de les idees de banderes, persones i nacions diferents. Sense comprendre que la llibertat no entén massa de lleis i sí molt del respecte per les preferències. Però en això els europeus som molt porucs. Ens aixopluguem a sota del paraigües de les lleis comunitàries per defensar les nostres preferències de convivència, de qualitat de vida i de tantsemenfotisme. Que per això som la vella Europa!

Eps! Però si cal sortim tots al carrer a dir que la culpa és de no sé qui, i que nosaltres sí que volem acollir. I si ens ho proposem ens emprenyarem tant que cridarem consignes ben sincronitzades. Que no sigui dit que no som un poble d'ordre.

Però mentrestant seguiran rebentant per culpa de les bombes bocins que mai formaran part del nostre trencadís i milers desapareixeran sota les aigües fredes de la Mediterrània sense haver-se convertit mai en cruïlla d'aquesta nostra Europa. Això sí, quan arribin les properes eleccions, les que siguin, seguirem addicionant la nostra història personal als mateixos, amb els mateixos missatges populistes i les mateixes ànimes emboirades. Som així d'imbècils. Bé, tots no! Que a Girona som els millors!