Girona ha entrat a formar part de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IIO), una institució centrada a protegir els drets de la ciutadania que ha certificat que Girona compleix tots els criteris estipulats per ingressar-hi. La institució així ho ha comunicat al Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente.

L'objectiu de l'Institut és protegir la ciutadania de possibles violcions de drets o abusos de poder, alhora que se centra en millorar l'administració pública i fer que les accions dels governs siguin més transparents.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, està satisfeta per l'ingrés a la ciutat d'una institució que «treballa per la transparència i per una millor administració pública». Per la seva banda, Llorente ha subratllat la importància de formar-ne part, ja que, segons diu, «és important que la ciutadania estigui emparada per aquest organisme que vetlla perquè possibles decisions injustes no quedin impunes».

L'IIO és una organització independent, sense ànim de lucre i no governamental que representa més de 170 institucions de 90 països.