La consellera d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, acompanyada de la directora general d´Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, així com de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Elisenda Guillaumes, presentarà el proper dia 13 de gener, a les 11:00 hores, la jornada tècnica ´15 anys de plans per a la millora de la fertilització´, que se celebrarà a la seu de la Fundació Mas Badia, a la Tallada d´Empordà, i que s´inclou dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017, del Departament.

Els Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya van néixer amb la finalitat d´oferir al sector, sobre unes sòlides bases experimentals, unes recomanacions d´adobatge robustes que contribuïssin a recuperar la qualitat dels aqüífers a la vegada que els agricultors poguessin obtenir unes produccions òptimes i de qualitat. Amb el temps, l´assessorament dut a terme gràcies als resultats obtinguts en els assaigs realitzats en parcel·les experimentals, ha permès l´adopció d´un model més sostenible de les dejeccions ramaderes i de la fertilització.

Els assajos en parcel·les experimentals són la clau per a adquirir coneixements i generar informació útil per a diferents cultius i en diferents zones. Els resultats obtinguts permeten observar quina és la dosi i el moment més apropiat per a aplicar cada tipus de fertilitzant, i quina és la necessitat de complementar-la amb adob mineral.

Així, l´esmentada jornada servirà per a fer un repàs del que ha suposat aquests 15 anys de treball que han permès determinar els principals paràmetres per a dur a terme una fertilització equilibrada.