L'empresa Tècniques i Recuperacions del Gironès (Tirgi) ha decidit construir la planta de triatge de papera a Riudellots de la Selva després de l'oposició que va patir al polígon de Mas Xirgu de Girona. De fet, les noves instal·lacions estan molt avançades. Això farà que Girona deixi de portar el paper que recull a Celrà per dur-lo a Riudellots tan bon punt aquesta planta estigui en funcionament.

Tirgi tenia previst invertir 1,2 milions en la planta que havia de construir en una parcel·la de 3.170 metres quadrats que havia cedit l'Ajuntament de Girona a Mas Xirgu per trenta anys. D'aquesta manera, l'Ajuntament calculava un estalvi important de gasolina per als vehicles que es desplaçaven cap a Celrà.

No obstant això, la notícia de la cessió no va agradar gens als empresaris i veïns de Mas Xirgu, que es van mobilitzar, es van unir en una plataforma i van reunir-se amb l'ara alcaldessa, Marta Madrenas, que aleshores era la regidora d'Urbanisme i Activitats. Allà li van fer saber el seu rebuig pels problemes que, al seu parer, podia produir aquest equipament a la zona. També van entrar un escrit d'al·legacions a la concessió de la llicència.

Temien males olors, contaminació visual en una zona de comerços i un augment substancial del trànsit. A més, consideraven que obria les portes a la possible construcció d'una incineradora. En aquella època encara hi havia el debat de la planta incineradora de Campdorà i la seva possible nova ubicació en un altre indret.

En aquest punt de triatge hi hauria d'anar el paper i cartró de diferents municipis, com Girona, Salt i Sarrià, així com de diferents comarcals i algunes grans indústries.