L'Ajuntament de Girona és dels consistoris de l'Estat que més tràmits ofereix per via telemàtica, tot i que encara té molt de camí per recórrer. Un estudi impulsat per l'Associació Pro Drets Civils Econòmics i Socials (Adeces) l'Associació d'Internautes (AI) i la Unió de Consumidors de Galícia (Ucgal) la situa en onzena posició en una classificació amb 49 ciutats de l'Estat. D'acord amb un exhaustiu informe, Girona acumula 144 punts, mentre que el primer lloc l'obté Saragossa amb 350 punts. Madrid (328), València (313) Cartagena (217), Las Palmas de Gran Canaria (216) i Barcelona (177), segueixen la capital aragonesa.

La mitjana està situada en els 85 punts. Les pitjor valorades són Palència i Zamora, que tenen només dotze punts. Les segueixen Guadalajara (17), Menorca (18) , Sòria (20), Ourense (20), Lugo (21) i Múrcia (25). Pel que fa a la resta de poblacions catalanes presents a l'estudi, Lleida està per sobre de la mitjana (149) però Tarragona hi està per sota (58).

Per establir les puntuacions s'han tingut en compe multitud de conceptes, fins i tot la presència en diferents xarxes socials, on Girona, per cert ocupa el quart lloc, juntament amb Madrid i la Corunya, amb 9 xarxes socials disponibles.

L'informe destaca com a elements positius respecte a l'Ajuntament de Girona que permet fer sol·licituds per a la condonació de deutes municipals per treballs en benefici de la comunitat, que es pot demanar teleassistència domiciliària, així com que es poden fer pagaments en línia.

Com a tret negatiu, s'exposa que ha estat un dels consistoris que més ha tardat a respondre a una prova pràctica. En una primera ronda de consultes van respondre 42 municipis a la petició d'informació sobre els tràmits que ofereixen les seus electròniques. Un dels set restants va ser Girona, que va acabar responent a la segona ronda, en menys de 24 hores. Badajoz, Còrdova, Formentera i Màlaga no van respondre.

Per elaborar la puntuació, es van examinar les webs municipals, la visualització de la seu electrònica i els canals d'atenció al ciutadà que s'ofereixen. També s'ha avaluat la prestació dels serveis (consultes i queixes), on s'ha fet , a més, l'esmentada prova pràctica, el funcionament de la navegació (s'ha comprovat si hi havia enllaços erronis), la disponibilitat d'idiomes, les xarxes socials i la facilitat per fer tràmits per a persones i empreses, entre altres.