L'Ajuntament de Girona ha organitzat dilluns una sessió informativa pública per tractar l'estat actual de la plaça del Poeta Marquina. La xerrada, que presidirà el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament, Eduard Berloso, tindrà lloc a les instal·lacions de l'EspaiCaixa Girona. L'acte començarà a les vuit del vespre.

Durant la reunió, es parlarà sobre la plaga d'estornells i els seus excrements que afecten la plaça, l'arbrat de la zona i el parc infantil, situat a la mateixa superfície urbana. Es tracta d'una sessió informativa oberta a tothom.

En el darrer ple, Eduard Berloso va admetre la problemàtica causada pels ocells i la complexitat per abordar la situació. Va explicar que volia parlar amb els veïns afectats, com farà aquest dilluns, i amb l'Ajuntament de Figueres, que també ha pres mesures per afrontar una plaga similar.

El regidor va explicar que a Girona va funcionar molt bé una poda molt agressiva que va deixar els arbres plumats. Sense fulles els estornells es van dirigirt a altres llocs de la ciutat. No obstant, aquest tipus d'actuació si es va repetint perjudica molt els arbres iels tècnics han desaconsellat fer-ho un altre cop.

Al llarg dels anys s'han provat diferents mesures. Fa uns anys, hi havia soroll de petards, per foragitar els estornells. També es va apostar per apuntar amb làser els ocells. Una altra opció, que també s'ha efectuat en altres punts de la ciutat ha estat la col·locació d'altaveus amb sons d'aus rapinyaires i d'ocells esporuguits.