La Universitat de Girona (UdG) incrementarà la vigilància al campus després del cas de l'assetjador a l'edifici de Sant Domènec.

El Vicerector d'Economia i Infraestructures de la UdG, Ricard Rigall, assegura que només tenen constància d'un cas, que s'ha denunciat a la policia. Es va produir a finals de novembre a la facultat de Turisme i les càmeres de videovigilància van captar el presumpte autor mentre gravava una alumna als lavabos. De moment, no s'ha detingut ningú per aquests fets.

Pel que fa l'intent d'agressió que es va produir a la zona de Sant Domènec, però fora del campus, el Vicerector ho va ha volgut desvincular de l'assetjador. I per ara, explica que és un fet que no s'ha denunciat tot i que "l´alumna ho va comunicar a la facultat i els cossos de seguretat també en tenien constància".

Rigall destaca que es tracta d'un cas "aïllat" però reconeix que aquest farà replantejar la seguretat a la UdG.

D'entrada s'han incrementat el nombre de vigilants de seguretat privada i de l'altre explica, "la Policia Municipal i els Mossos d´Esquadra han incrementat tan les patrulles uniformades com les de paisà" a la zona exterior.

Videovigilància "més sofisticada"

En un futur, augura que el rectorat de la Universitat haurà de reunir-se i mirar "si cal augmentar el número de càmeres de seguretat o establir algun tipus de videovilgància més sofisticat del que teníem".

Pel que fa al sistema de comunicació pel qual s'han assabentat dels fets molts alumnes, és a dir, a través del missatge dels degans de les facultats de Turisme i Lletres, assegura que va ser adequat i que es van seguir els protocols.

Ja que, diu Rigall, a posteriori es va "fer un comunicat a nivell de rectorat per a tots els centres docents i els serveis de la universitat perquè estiguessin al cas del què havia passat i dels procediments que s´havien de seguir i tenim establerts en aquests casos".

Aquests protocols consisteixen, segons ha relata el Vicerector d'Economia i Infraestructures de la UdG, en què després de saber-se el fet, "els serveis de seguretat de la universitat ho comuniquen a les forces policials i aleshores, políticament, la universitat pren les mesures adequades per tal de prevenir que aquests fets puguin passar de cara al futur".

CARTA ENVIADA ALS ALUMNES EL 7 DE DESEMBRE