El portaveu del grup municipal de CiU a Salt, Jaume Torramadé, assegura que parlarà amb el nou president de la secció local del PDECat, Carles Camacho, després que la nova junta hagi decidit convocar una assemblea perquè els militants decideixin si els tres regidors de la formació -Anna Fusté, Fanny Carabellido i Josep Valentí- han d'abandonar el grup municipal. Torramadé, que després d'haver abandonat la militància a Unió és independent, assegura que no es pot posar amb les decisions que pren un altre partit, però indica que el primer que farà és parlar amb la nova junta.

Prudència i diàleg

Torramadé es va voler mostrar molt prudent davant la possibilitat que el PDECat pugui acabar trencant el grup municipal per convertir-se en regidors no adscrits i poder marcar així més perfil propi. Per això, el primer que vol fer és parlar-ne amb la nova junta, a qui assegura que encara no coneix personalment. «Cada partit pot fer el que li sembli més oportú, però primer cal analitzar-ho tot amb profunditat i veure què és el que més interessa a cadascuna de les parts», indica l'exalcalde. De la mateixa manera, diu que vol escoltar els plantejaments de la nova direcció del PDECat i veure si en poden parlar. El nou partit plantejarà als seus associats que decideixin si els tres regidors han d'abandonar el grup o si s'intenta arribar a una entesa amb Torramadé per a una reformulació de les relacions, ja que en aquests moments l'exalcalde és portaveu.

Des del PDECat, el que volen és poder començar «de nou» sense haver d'estar pendents del passat i poder marcar un perfil més propi en els seus posicionaments.