El rellotge continua corrent per aconseguir un acord entre el Parc Científic de la UdG i l'Estat per evitar la liquidació del complex. La data fixada per a la junta de creditors és el 26 de gener i, mentrestant, les parts continuen negociant. Aquesta setmana, el rector de la UdG, Sergi Bonet, s'ha reunit amb el nou secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández, per posar-lo al corrent de la situació. Segons va anunciar davant del claustre de la UdG, Fernández va reconéixer «el pas endavant important» que s'ha fet en les darreres setmanes i es va comprometre a intercedir per solucionar la situació i arribar a un acord.

Entre d'altres, l'Estat ha d'autoritzar la Generalitat a endeutar-se per comprar per 4,9 milions d'euros part de l'edifici de l'ICRA. Bonet també va anunciat que el parc tancarà el 2016 amb uns beneficis propers al milió d'euros i es va mostrar confiat que l'acord està a tocar.

El parc arrossega un deute de 42,3 milions i està en concurs de creditors des del gener de 2015. El principal creditor és l'Estat, a qui es deuen 27,6 milions. El rector va explicar davant la comunitat universitària present al Claustre que les institucions han compromès diverses aportacions i que ara calen algunes gestions administratives per formalitzar-les. En la reunió amb el secretari d'Estat, Bonet va fer un repàs de la situació ja que Fernández s'ha incorporat fa poques setmanes al càrrec. «Ens ha dit que estudiarà la proposta i reconeix que s'ha fet un pas molt endavant respecte la situació dels darrers mesos», va explicar Bonet, que es mostra optimista respecte all 26 de gener. «Estem treballant molt intensament», va reblar.

El rector va remarcar que, des del 2014, s'han fet canvis en la gestió del complex per redreçar els números del compte d'explotació. Ara, el parc ha passat de tenir pèrdues a tancar amb beneficis (d'entre 400.000 i 600.000 euros en els dos passats exercicis). Bonet va avançar que, amb les dades que tenen actualment, calculen que el 2016 es tancarà amb prop d'un milió d'euros de beneficis. «Això ens permet assegurar que, si ens desprenem del deute acumulat, podem assegurar que tirarem endavant el pla de viabilitat», va remarcar.

El claustre

Durant el claustre, Bonet va avisar que si no veuen canvis en la política universitària de la Generalitat impulsaran mobilitzacions. per reclamar al Govern una política clara sobre finançament, preu de matrícules i restriccions de capítol 1. El claustre de la universitat va aprovar l'informe de gestió del rector de l'any 2016 per 64 vots a favor, 23 en contra i dotze abstencions. Bonet va avançar que entre el setembre i l'octubre de l'any vinent, abans de les eleccions al rectorat, convocarà un claustre extraordinari per fer balanç dels quatre anys de mandat.