Els nou ajuntaments que utilitzen la depuradora de Campdorà segueixen eixugant, a base d'injeccions econòmiques anuals, el dèficit que acumula la societat Trargisa (que gestiona tant la planta depuradora com la incineradora) perquè l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no paga el deute que tenia compromès. Es tracta d'una situació que es reprodueix des de fa almenys cinc anys i que és d'aproximadament mig milió anual. Els consistoris paguen aquests diners proporcionalment a la societat mercantil, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Berloso. Es fa segons diferents índexs com ara els habitatges existents i les indústries. L'any 2013, per exemple, Girona va pagar 293.000 euros pel deute dels mesos anteriors.

Girona és la que assumeix la part més elevada d'aquest deute de l'ACA, que és de pràcticament dos terços del total. Salt assumeix el 19% i els altres set municipis entre el 0,5% i el 3%. Es tracta de Sarrià de Ter, Bescanó, Vilablareix, Palol de Revardit, Fornells de la Selva, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis. D'aquesta manera, el representant del govern local respon a les preguntes del regidor de la CUP Lluc Salellas, que en el darrer ple va posar de manifest que Trargisa (Tractament de Residus i d'Aigües Residuals del Sistema de Girona SA) té un dèficit d'una mica més 506.000 euros corresponents a l'exercici de 2015. Els dos anys anteriors, la xifra voltaria a l'entorn dels 600.000 euros. Berloso exposa que un cop fets els pagaments del deute de l'ACA, el 2015 queda amb un dèficit de 42.297 euros. Aquesta altra xifra s'està analitzant en una auditoria oberta a la societat per estudiar els comptes.

Societat sota sospita

Es tracta d'un altre episodi fosc de Trargisa. En aquest sentit, l'Ajuntament ha intervingut Trargisa, que és de capital íntegrament públic i pertany a diverses corporacions locals. Des del setembre, el govern municipal ha posat un enginyer municipal, Jordi Pons Ribas, al capdavant de la societat i està analizant tot el que està relacionat amb les instal·lacions, el servei, el manteniment i, sobretot, amb els números de l'empresa, com ara factures, contractes de personal i obres, entre d'altres, per si hi ha irregularitats. L'enginyer ha agafat el relleu del fins fa poc director i gerent de la societat, Alfred Viñas, actualment de baixa. La plantilla està formada per una cinquantena de treballadors i fa uns mesos es van viure episodis de tensió entre ells, produint-se fins i tot agressions físiques a dins de la planta que han acabat amb denúncies a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

De fet, l'Ajuntament també ha contractat una advocada laboralista, per aquests conflictes. Aquesta advocada, a banda de mirar de resoldre el conflictes laborals escometrà altres problemes existents a la societat. Tanmateix, farà un estudi de la situació de tot el personal contractat per valorar les tasques que realitzen i el sou que cobren per fer-les. També s'encarregarà d'assessorar i fer diferents recomanacions en matèria laboral.