L'Ajuntament de Sarrià de Ter mantindrà, per al 2017, les mateixes ordenances fiscals, que han quedat congelades. Això també comportarà un manteniment de les bonificacions i excempcions aplicades en els exercicis anteriors i que, segons el consistori, tenen una vocació «clarament social» i amb la voluntat d'ajudar les famílies amb més dificultats.

Per això, continuarà en vigor l'ordenança alternativa de pagament, que permet a persones amb realitats socioeconòmiques determinades pagar algunes taxes i preus públics mitjançant la realització de treballs en benefici de la comuintat.

A més, es mantenen les bonificacions de l'IBI (d'entre un 10 i un 30%), de la mateixa manera que es mantenen les clàusules i situacions socials, com ara les famílies monoparentals o aquelles que hagin tingut un membre durant més de 183 dies a l'atur, amb bonificacions que arriben fins al 50%.

D'altra banda, es manté un gravamen del 75% dels edificis que es trobin en situació de paralització des de fa dos anys, amb la llicència d'obres caducada i sense pròrroga atorgada. L'objectiu del consistori, en aquest sentit, és evitar que hi hagi moltes obres parades davant la situació de frenda immobiliària. «No es tracta, en cap cas, de gravar solars i obra acabada, sinó que aquesta clàusula pretén lluitar contra les estructures de ciment inacabades que està deixant la crisi en el sector de la construcció i que es converteixen en elements en risc d'insalubritat i seguretat», assenyalen des del consistori.

A més, també s'estableixen noves mesures de bonificació de l'IAE per estimular la contractació. Així, a partir del tercer any de vida d'una activitat hi haurà una bonificació del 30%, en el quart del 20% i en el cinquè del 10%. A més, també es bonificarà un 10% de la quota a les empreses que hagin augmentat el nombre de treballadors fixes en un mínim del 10% respecte l'any anterior.

Finalment, també s'ha aprovat una petita modificació de l'impost de construccions i obres (ICIO), per tal de refoçrar l'ajuda que ja es feia per a les reformes d'edificis antics. Ara, a més, es bonificaran les intervencions que suposin una millora energètica.