L'associació de veïns de Palau-sacosta es reunirà amb la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, el proper 15 de desembre per demanar-li policia de barri. A la trobada també hi assistirà la regidora de barri, Maria Àngels Planas. Segons explica el president de l'entitat, Romà Monreal, des del barri ja fa temps que reclamen aquesta figura, ja que alguns veïns han hagut de recórrer a la seguretat privada, la qual cosa, indica, demostra que hi ha un problema d'inseguretat. De fet, fa pocs dies alguns veïns van denunciar públicament que des del passat mes d'agost s'han produït una quinzena de robatoris en vivendes del barri, i fins i tot s'havien plantejat organitzar «patrulles ciutadanes» per posar-hi remei.

Monreal subratlla que tots els barris tenen dret «a tenir els mateixos serveis», especialment en casos com el de Palau, que es troba «a l'extrarradi de la ciutat». Per això, ja fa anys que reivindiquen aquesta figura, que sí que existeix en altres zones de la ciutat. Malgrat que la reunió ja estava demanada des de feia temps, el tema està més d'actualitat que mai després que alguns veïns hagin denunciat aquesta darrera onada de robatoris, alguns dels quals a plena llum del dia i que han servit als lladres per endur-se, entre altres, tauletes electròniques, joies i ordinadors.

A banda de la percepció d'inseguretat i del risc de robatoris, Moneral assenyala que tenen problemes de trànsit a l'entrada i la sortida de les escoles, ja que hi ha un augment de la circulació, conflictes i risc d'accidents. Segons indica, l'Ajuntament en alguns casos ha destinat agents a evitar aquests problemes, però només durant un temps determinat.

Un altre tema que els veïns volen plantejar a la reunió és el descontrol dels gossos a la via pública i sobretot als boscos, on ara estan treballant per fer un «itinerari terapèutic». En aquest sentit, temen que si hi ha gossos deslligats puguin suposar un problema.