El metge Felipe Pipe Sánchez Babot, esportista i exregidor de l'Ajuntament de Girona entre 1960 i 1966, va morir ahir als 92 anys d'edat. Fill d'una nissaga dedicada a la medicina, Sánchez Babot va cuidar la salut de moltes famílies gironines i també de bisbes, alcaldes i governadors. A més, va ser un percussor de la medicina preventiva i un avalador de la pràctica esportiva. Va ser un nedador destacat -va travessar 54 vegades l´estany de Banyoles, tot un rècord- i l´esport era una de les seves grans passions, de manera que fins al moment de morir era el soci número 1 del GEiEG. El seu funeral se celebrarà demà a les 11 del matí, a Sant Fèlix.

Sánchez Babot va néixer al ­carrer Ciutadans de Girona el 16 d'abril de 1924, fill d'una família dedicada a la medicina: el seu avi, Felipe Sánchez García; i el seu pare, Felipe Sánchez Listosella, ja s'hi dedicaven, i el seu fill, Felipe Sánchez Masó, també agafaria posteriorment el seu relleu. Després d'haver estudiat als Maristes de la Catedral, a Mataró i a l'institut a Girona, l'any 1943 va començar la carrera de Medicina. Es va dedicar a la medicina de família i va ser metge de capçalera de moltes famílies gironines, mentre que la seva estreta relació amb l'Església el va dur també a ser metge del Seminari, les Escolàpies, les Carmelites, les Beates, les Dominiques i les Benedictines de Sant Daniel i del bisbe Cartañà, entre altres. A més, va ser director del geriàtric i metge de la Guàrdia Civil. Entre els anys 1960 i 1966 va formar part de l´Ajuntament encapçalat pel doctor Pere Ordis, al costat dels també doctors Casellas, Veray, Sánchez i Pla Dalmau.

Sánchez Babot es va casar amb Esperança Masó Bru, filla de l´arquitecte de Rafael Masó, i van tenir tres fills. Malgrat que va viure al Barri Vell de Girona, també tenia un apartament a la Fosca (Palamós), on podia practicar el seu esport preferit: la natació.

I és que el món de l´esport va ser una de les seves grans passions. Sánchez Babot va ser un nedador de fons reconegut en l´àmbit internacional; un notable saltador de llargada (5 metres i 23 centímetres), un important velocista de 100 metres (12 segons i una dècima), pioner del cros i coimpulsor de la pujada als Àngels. A més, va ser president de la Federació Catalana d´Atletisme a Girona i membre de la Junta Provincial d´Educación Física y Deporte. Li van atorgar la Medalla d´Or de la Ciutat al mèrit esportiu, va ser soci d´honor del Club Natació Banyoles i actualment era el soci número 1 del GEiEG. A més, Sánchez Babot no dubtava a provar qualsevol esport i havia practicat vela, patí de vela i excursionisme. A banda de l´esport, entre les seves altres passions hi havia les motos i el jazz.