La campanya Viu les Fires amb SantNarcivisme, impulsada per les associacions membres de la Fecasarm amb el suport de l'Ajuntament de Girona, ha arribat ja a la seva onzena edició amb l'objectiu de reduir el soroll nocturn durant aquests dies de festa.

El principal objectiu de la iniciativa és combatre el soroll a la via pública i acabar amb les conductes incíviques durant la franja horària nocturna. L'acció, que es va començar dissabte passat a la nit i que es repetirà la nit del 4 de novembre, té previst recórrer prop de 150 locals de restauració i oci de la ciutat de Girona. Durant la primera nit de la campanya ja se'n van visitar 80.

Conscienciar els usuaris

La imatge de la campanya és un mim que fa el gest de silenci. Els pòsters amb aquest lema i imatge són els que diversos promotors cívics de la campanya van començar a penjar dissabte als accessos i interior dels locals de restauració i oci nocturn de la ciutat. A través de la imatge del mim, es demana d'una forma «divertida i simpàtica» als usuaris dels locals que es troben a la via pública que abaixin el to de veu i d'aquesta manera respectin el descans dels veïns.