La 55a edició de la Fira de mostres va tancar ahir amb la sensació d'un increment del volum de negoci dels expositors. Falta encara acabar de recollir les dades i extrere'n una anàlisi, però la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, va avançar que l'organització està «molt satisfeta» i que tot apunta que les dades seran «molt positives». «Els expositors diuen que han fet vendes des del primer dia i molts visitants no vénen només a passejar i estan interessats en productes i en innovacions», va indicar.

Cunyat també va valorar positivament el resultat d'un dels objectiu d'aquest any,el d'atraure joves. Els indicis són bons. Hi ha unes dues mil persones que s'han baixat l'aplicació de la Fira de Girona que donava accés a una entrada gratuïta. Es creu que molts eren joves, ja que són els que més fan servir les noves tecnologies. També uns 400 estudiants universitaris han fet servir el carnet per entrar gratuïtament al certamen. El dia més fort pel que fa als visitants era precisament ahir. I?el més fluix es preveia dilluns, però hi va haver un alt volum d'entrades. De fet, quasi cada dia s'ha superat la xifra de l'any anterior. Això fa suposar que se superaran els 90.000 visitants del 2015.

Fira de Girona està fent enquestes entre els expositors per saber la seva opinió. Enguany a més de les preguntes com ara si tornaran l'any vinent o si pensen contractar més metres quadrats, es demanen detalls per saber termes econòmics de l'estada a la Fira. Un dels principals punts d'interès són els expositors de maquinària industrial, que enguany han apostat fort per ser a Girona.